Szabolcsi almalé

www.szabolcsialmale.hu

Gyártás

  1. A feldolgozás első lépéseként gondos válogatással biztosítjuk, hogy csak hibátlan, ép gyümölcs kerüljön a gyártósorra.
  2. Kézi mosás és válogatás után a gyümölcs a mosó-daráló felhordó szalagján keresztül a darálóba kerül. A daráló rostaméretét az alma keménységétől függően tudjuk cserélni. A szalagot közben folyamatosan egy mosófej tisztítja, ami egy magasnyomású mosóval van összekötve.
  3. A darálék a szalagos prés garatjából, a préshengerek és a szalag között kipréselődik, az almalé a gép alsó részében elhelyezett tálcában összefolyik.
  4. Innen 2 db 500 l-es rozsdamentes úszófedeles tartályban rövid ideig ülepítjük, majd 78-80 C –on pasztörizáljuk, és automata töltőgéppel bag in box zsákokba töltjük.
  5. A zacskókat ezt követően papírdobozba tesszük.